top of page

Kommunen investerer i iværksættere for at skabe arbejdspladser

Iværksætterhuset GrowAAL åbnede i februar som et led i den nye erhvervsstrategi ’Aalborg bygger bro’. Aalborg Kommune vedtog strategien i slutningen af januar, og GrowAAL er et produkt af kommunens forsøg på at skabe nye arbejdspladser i fremtiden.



GrowAAL er et iværksætterhus, der åbnede i Aalborg 8/2-19 Foto: Signe Iversen

Af Signe Iversen og Lasse Bjerregaard Kristensen


Aalborg kommune vil skabe vækst i erhvervslivet, og som et led i deres erhvervsstrategi er iværksætterhuset GrowAAL åbnet i Aalborg den 8. februar. Her har 30 virksomheder allerede lejet et kontor, og der er plads til mange flere.


20.000 flere jobs skal skabes inden 2030, og samtidig har Aalborg Kommune ambitioner om at forhøje antallet af virksomheder fra 10.000 til 12.000 i Aalborg Kommune. Det står klart, efter at Aalborg Kommune har vedtaget deres erhvervsstrategi for 2019 – 2022.


”Når vi samler en masse iværksættere i et hus, er håbet, at de kan hjælpe hinandens virksomheder til succes. Succeskriteriet for Aalborg Kommune er, at det i sidste ende skaber vækst i erhvervslivet og arbejdspladser i kommunen,” siger medlem af erhvervsrådet og byrådsmedlem Lasse Frimand Jensen (S).




Her er et indblik i de virksomheder, der har kontor i GrowAAL, og hør, hvad de mener, de får ud af at have kontor i det nye iværksætterhus:



Væksten skabes ved samarbejde

Tanken bag iværksætterhuset GrowAAL er, at iværksætterne vil dele erfaringer og udvikle sig med hinanden. Det er dermed tværfagligheden, som er altafgørende i projektet, for at det bliver en succes.


”I kommunen håber vi, at GrowAAL skal blive et fælleskab, hvor iværksætterne hjælper og sparrer med hinanden, når de har udfordringer. Samarbejdet skal sørge for at flere iværksættervirksomheder overlever, og i sidste ende vil det skabe arbejdspladser,” siger Lasse Frimand Jensen (S).


Aalborgs Kommunes ambitiøse mål er præsenteret for ekspert i entreprenørskab Erik Løvgren Brejner fra VIA Erhverv, som ikke kan garantere, at Aalborgs mål vil blive indfriet:


”Der er selvfølgelig ingen garanti for, at iværksætterhuse sikrer arbejdspladser, men der er en overvejende sandsynlighed for, at sådan et iværksætterhus skaber arbejdspladser,” siger Erik Løvgren Brejner.

49 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
bottom of page